Over de Koninklijke Fanfare 'Het Werk Der Toekomst'

“Even als het gegaan is met zovele dorpsmaatschappijen, zo was het ontstaan der fanfaren zeer nederig. Bij gelegenheid der inhuldiging van den heer Bastijns, als burgemeester te Beerse, hadden enkele onverenigde muzikanten het gedacht opgevat gezamenlijk den stoet op te luisteren door hun samenspel. Hun bijval bij dit optreden was zo groot en zo aanmoedigend dat er in 1869 beslist werd een Fanfarenmaatschappij te stichten onder de benaming ‘Het Werk Der Toekomst’ Beerse. Het groepje groeide aan en had weldra zijn eerste voorzitter, namelijk Benedikt Wittoeck, bijgenaamd: ‘Dikt van Oerle’ en de zetel der opkomende Fanfare was gevestigd in de tegenwoordige Gasthuisstraat, in het lokaal van Van de Wouw, bakker en herbergier aldaar.”

De geschiedenis van de Koninklijke Fanfare ‘Het Werk Der Toekomst’ in de periode 1869 – 1948 is hier te lezen: fanfaregeschiedenis-1869-1948

De Koninklijke Fanfare ‘Het Werk Der Toekomst’ heeft in al die jaren een rijke geschiedenis opgebouwd. Verschillende muzikanten zijn de revue gepasseerd en hebben het beste van zichzelf gegeven. Tegenwoordig bestaat ‘Het Werk Der Toekomst’ uit een gezonde mix van allerlei leeftijden. De vereniging heeft zijn naam duidelijk niet gestolen. De gemiddelde leeftijd van de fanfare blijft maar dalen en meer en meer muzikantjes sluiten zich aan. Op vrijdagavond komen jong en oud samen om er een gezellige, leerrijke, muzikale avond van te maken.

Heeft u vragen over de Koninklijke Fanfare 'Het Werk Der Toekomst'?

Contact